Affärsmöjligheter

Affärsmöjligheterna är många i Jämtland Härjedalen – vare sig intresset för att starta ett IT-företag eller ett pensionat för besöksnäringen. Nedan har vi listat en del av de affärsmöjligheter som finns men det finns alltid fler om man lyfter och kollar under stenen.

Gräftåvallen

VILL DU VARA MED ATT UTVECKLA RIKTIGA FJÄLL?

GRÄFTÅVALLEN är en del av Destination Bydalsfjällen.

Området växer med varsamhet. Destinationens slogan är ”Svängrum” och det säger mycket. Här finns gott om plats, utrymme för vandrare, längdskidåkare, skoteråkare och alpina skidåkare. Och alla är välkomna. Det är framförallt barnfamiljer som köper stugor i området. Men det finns många äldre par som har kvar sina fjällstugor sedan generationer. Har man en gång kommit till Bydalsfjällen så tar man sig inte härifrån.

 

Kontakt

ANDERS ENGLUND
Näringslivschef, Bergs kommun
070-234 87 37

LENA HÅKANSSON
Näringslivsutvecklare, Bergs kommun
0687-164 03

Vägbeskrivning hit
Krokomsporten

HANDELSLOKALER ATT LEVA OCH VÄXA I

I infarten till Krokom, endast 15 min från Östersund ligger Krokomsporten. Krokoms kommun med sina 14 800 personer ligger strategiskt placerat mellan Åre och Östersunds kommuner.

Kontakt

INGVAR GUNNARSSON
Krokomsporten
070-395 30 20

ANNA-CARIN SVEDÉN
Näringslivschef
Krokoms kommun
0640-163 26

ÖRJAN WIKLUND
Näringslivsrådgivare
Krokoms kommun
0640-163 91

Vägbeskrivning hit
MidSweden365

Världens längsta skidtunnel

INNE I BERGET i Gällö erbjuds 1,4 kilometer skidspår. Bara fantasin
sätter gränserna för hur träningsturismen i Gällö ska
utvecklas. Företag, kommun, region och privata aktörer skapar tillsammans en världsunik plats för rekreation, träning, möten och affärer. Ytterligare etableringar bidrar till att skapa Sveriges mest spännande plats för skidåkning och skidskytte – året runt!

Kontakt

HELEN BOSTRÖM
Näringslivsutvecklare
Bräcke kommun
0693 – 161 41

IT-verksamhet

Vill du driva IT-verksamhet i Åre-Östersund

I regionen så myllrar det av IT-företag, allt från små innovationer till större myndigheter. Flera företag ser värdet i att försätta avdelningar i regionen för att komplettera upp sina verksamheter i storstadsregionen. Då är det inte allt för ovanligt att personalen börja söka sig till vår region och man börjar växa. Det välkomnar vi och hjälper er.

Kontakt

INGRID MARS
Näringslivsutvecklare
Östersunds kommun
073-2751059

 

Fordonstester

I Sveriges Centrum – Jämtland Härjedalen

Ute på Frösö Park ca 10 min från Östersund och ett par minuter från flygplatsen finns fordonstestverksamhet i världsklass. Utöver det finns även ett antal aktörer i Östersund och Åre som erbjuder kringtjänster till fordonstester med alltifrån EMC till validering.

Kontakt

FREDRIK FORTKORD
Frösö Park Driving Experience
070-441 58 51

LARS-ÅKE WASSÖ
Näringslivsutvecklare
Östersunds kommun
070 – 284 26 11

Grönt Center i Ås

Norra Sveriges Gröna kunskapskluster

Norra Sveriges inland har råvaran och resurserna för att med samlad kraft skapa en grön hållbar tillväxt. Vi på Grönt Center i Ås faciliteter detta genom vårt utbildnings- och utvecklingscentrum för de gröna näringarna i Norrlands inland.

Kontakt

JULIA PEARSON
Grönt Center i Ås
0640-161 96

OLE RÖNNING KRISTIANSSON
Affärsutvecklare
Krokoms kommun
0640-161 97

Vägbeskrivning hit
Arenabyn

Tar form – vilken byggsten vill du vara?

Vi är bra på arrangemang. Både sommar och vinter. Det finns många duktiga arrangörer i stan. Här ordnas Sitski, skidskytte, parahockey, curling med mera på hög nivå. Inte bara sport i arenabyn utan vi är kända för bland annat Guldgalan, Storsjöyran, Storsjöcupen, med flera. Idag finns en rullskidbana av yppersta världsklass och flera arenor av högsta klass. Här finns stora ytor trots att det är nära och tajt till det mesta. Arenabyn växer fram ur den här grogrunden. Här skapas nu fler arenor och fler möjligheter för kommersiella och ideella aktörer att växa och utvecklas.

Kontakt

FREDRIK LINDBERG
Arenabyn
076-836 35 89

Vägbeskrivning hit
Tjänstelokaler

Att leva och växa i

Från Jämtland Härjedalen kan tjänsteföretag drivas med hög kvalité och service. Med en gedigen historia av att producera tjänster på distans har Jämtland Härjedalen blivit en regionen att räkna med i konkurrens gentemot storstadsregionerna. Här finns kunnig personal med språkkunskaper på hög nivå, service, värdskap och datorfärdigheter. Personalen i regionen är dessutom kostnadseffektiv och lojal vilket skapar en attraktiv rekryteringsbas.

Kontakt

FREDRIK BLOM
Manager
Business Region MidSweden
070-636 02 34