affärsmöjligheter

Affärsmöjligheter

Affärsmöjligheterna är många i Jämtland Härjedalen – vare sig tanken är att starta ett IT-företag eller ett pensionat för besöksnäringen. Nedan har vi listat en del av de affärsmöjligheter som finns här, men det är bara ett axplock av alla möjligheter.

Krokomsporten

HANDELSLOKALER ATT LEVA
OCH VÄXA I

I infarten till Krokom, endast 15 min från Östersund ligger Krokomsporten. Krokoms kommun med sina 14 800 personer ligger strategiskt placerat mellan Åre och Östersunds kommuner.

Kontakt

INGVAR GUNNARSSON
Krokomsporten
070-395 30 20

ANNA-CARIN SVEDÉN
Näringslivschef Krokoms kommun
0640-163 26

ÖRJAN WIKLUND
Näringslivsrådgivare Krokoms kommun
0640-163 91

Vägbeskrivning hit

MidSweden365

Världens längsta skidtunnel i ett berg

INNE I BERGET i Gällö erbjuds 1,4 kilometer skidspår. Bara fantasin sätter gränserna för hur träningsturismen i Gällö ska utvecklas. Företag, kommun, region och privata aktörer skapar tillsammans en världsunik plats för rekreation, träning, möten och affärer. Ytterligare etableringar bidrar till att skapa Sveriges mest spännande plats för skidåkning och skidskytte – året runt!

Kontakt

HELEN BOSTRÖM
Näringslivsutvecklare Bräcke kommun
0693 – 161 41

Läs pdf om världens längsta skidtunnel och titta på områdets etableringsmöjligheter:

 

IT-verksamhet

Vill du driva IT-verksamhet i Åre-Östersund

I regionen så myllrar det av IT-företag, allt från små innovationer till större myndigheter. Flera företag ser värdet i att försätta avdelningar i regionen för att komplettera upp sina verksamheter i storstadsregionen. Då är det inte allt för ovanligt att personalen börja söka sig till vår region och man börjar växa. Det välkomnar vi och hjälper er.

Kontakt

Erik Esseen
Näringslivsutvecklare Östersunds kommun
072-454 72 64

Fordonstester

I Sveriges Centrum – Jämtland Härjedalen

Vill du utveckla ditt företag inom fordons- och motortester finns det gott om möjligheter här. Runt om i regionen finns det fordonstestverksamhet i världsklass. Här hittar du orörd natur, unik fjällmiljö och pulsen från stadskärnan. Och det går att hitta fordonstester med kringtjänster i alla miljöer med alltifrån EMC till validering.

Kontakt

Mattias Lönn
Event & People
070-271 71 66

LARS-ÅKE WASSÖ
Investment Promotor
Business Region MidSweden
070 – 284 26 11

Läs pdf om fordonstester:

Grönt Center i Ås

Norra Sveriges Gröna kunskapskluster

Norra Sveriges inland har råvaran och resurserna för att med samlad kraft skapa en grön hållbar tillväxt. Vi på Grönt Center i Ås faciliteter detta genom vårt utbildnings- och utvecklingscentrum för de gröna näringarna i Norrlands inland.

Kontakt

JULIA PEARSON
Grönt Center i Ås
0640-161 96

OLE RÖNNING KRISTIANSSON
Affärsutvecklare Krokoms kommun
0640-161 97

Vägbeskrivning hit

Arenabyn

Tar form – vilken byggsten vill du vara?

Vi är bra på arrangemang. Både sommar och vinter. Det finns många duktiga arrangörer i stan. Här ordnas Sitski, skidskytte, parahockey, curling med mera på hög nivå. Inte bara sport i arenabyn utan vi är kända för bland annat Guldgalan, Storsjöyran, Storsjöcupen, med flera. Idag finns en rullskidbana av yppersta världsklass och flera arenor av högsta klass. Här finns stora ytor trots att det är nära och tajt till det mesta. Arenabyn växer fram ur den här grogrunden. Här skapas nu fler arenor och fler möjligheter för kommersiella och ideella aktörer att växa och utvecklas.

Kontakt

FREDRIK LINDBERG
Arenabyn
076-836 35 89

Läs pdf om Arenabyn:

Vägbeskrivning hit

Tjänstelokaler

Att leva och växa i

Från Jämtland Härjedalen kan tjänsteföretag drivas med hög kvalité och service. Med en gedigen historia av att producera tjänster på distans har Jämtland Härjedalen blivit en regionen att räkna med i konkurrens gentemot storstadsregionerna. Här finns kunnig personal med språkkunskaper på hög nivå, service, värdskap och datorfärdigheter. Personalen i regionen är dessutom kostnadseffektiv och lojal vilket skapar en attraktiv rekryteringsbas.

Kontakt

FREDRIK BLOM
Manager Business Region MidSweden
063-14  66 34

Fjällhotell

Förvärva anrikt hotell med skidanläggning

Storliens Högfjällshotell är centralt belägen i Storlien och ortens mest kända mötesplats. Där har allt från konferenser till konserter och julbord arrangerats genom åren. Senast har det drivits som konferenshotell mot företagsmarknaden i Trondheim. Svenska Handelsfastigheters satsning på gränshandel i Storlien innebär att efterfrågan på hotellrum och bostäder kommer att öka. Nuvarande ägare söker därför en köpare med idéer och visioner för att bygga ett starkt ”Destination Storlien”.

Kontakt

FREDRIK BLOM
Manager
Business Region MidSweden
063-14  66 34

Läs pdf om Storliens högfjällshotell: