affärsmöjligheter

Affärsmöjligheter

Affärsmöjligheterna är många i Jämtland Härjedalen – oavsett om tanken är att starta ett IT-företag eller ett pensionat för besöksnäringen. Nedan har vi listat ett axplock av de affärsmöjligheter som finns här.

Krokomsporten

HANDELSLOKALER ATT LEVA
OCH VÄXA I

Vid infarten till Krokom, endast 15 min från Östersund ligger Krokomsporten. Krokoms kommun med sina 14 800 personer ligger strategiskt placerat mellan Åre och Östersunds kommuner.

Kontakt

INGVAR GUNNARSSON
Krokomsporten
070-395 30 20

ANNA-CARIN SVEDÉN
Näringslivschef Krokoms kommun
0640-163 26

ÖRJAN WIKLUND
Näringslivsrådgivare Krokoms kommun
0640-163 91

Vägbeskrivning hit

MidSweden365

Världens längsta skidtunnel i ett berg

INNE I BERGET i Gällö erbjuds 1,4 kilometer skidspår. Bara fantasin sätter gränserna för hur träningsturismen i Gällö ska utvecklas. Företag, kommun, region och privata aktörer skapar tillsammans en världsunik plats för rekreation, träning, möten och affärer. Ytterligare etableringar bidrar till att skapa Sveriges mest spännande plats för skidåkning och skidskytte – året runt!

Kontakt

HELEN BOSTRÖM
Näringslivsutvecklare Bräcke kommun
0693 – 161 41

Läs pdf om världens längsta skidtunnel och titta på områdets etableringsmöjligheter:

 

IT-verksamhet

Vill du driva IT-verksamhet i Åre-Östersund

I regionen så myllrar det av IT-företag, allt från små innovationer till större myndigheter. Flera företag ser värdet i att försätta avdelningar i regionen för att komplettera upp sina verksamheter i storstadsregionen.

Kontakt

Erik Esseen
Näringslivsutvecklare Östersunds kommun
072-454 72 64

Fordonstester

I Sveriges Centrum – Jämtland Härjedalen

Vill du utveckla ditt företag inom fordons- och motortester finns det gott om möjligheter här. Runt om i regionen finns det fordonstestverksamhet i världsklass. Här hittar du orörd natur, unik fjällmiljö och pulsen från stadskärnan. Du hittar även kringtjänster i testmiljöerna med alltifrån EMC till validering.

Kontakt

Mattias Lönn
Event & People
070-271 71 66

Lars-Åke Wassö
Näringslivskontoret Östersund
070 – 284 26 11

Läs pdf om fordonstester:

Grönt Center i Ås

Norra Sveriges Gröna kunskapskluster

Norra Sveriges inland har råvaran och resurserna för att med samlad kraft skapa en grön hållbar tillväxt. Grönt Center i Ås faciliteter detta genom sitt utbildnings- och utvecklingscentrum för de gröna näringarna i Norrlands inland.

Kontakt

JULIA PEARSON
Grönt Center i Ås
0640-161 96

OLE RÖNNING KRISTIANSSON
Affärsutvecklare Krokoms kommun
0640-161 97

Vägbeskrivning hit

Arenabyn

Tar form – vilken byggsten vill du vara?

Vi är bra på arrangemang under både sommar och vinter. Här ordnas bland annat sitski, skidskytte, parahockey och curling  på hög nivå. Idag finns här en rullskidbana av yppersta världsklass och flera arenor. Men det är inte bara sport i arenabyn utan vi är även  kända för bland annat Guldgalan, Storsjöyran och Storsjöcupen. Här finns stora ytor samtidigt som det är nära till det mesta vilket skapar möjligheter för kommersiella och ideella aktörer att växa och utvecklas här.

Kontakt

FREDRIK LINDBERG
Arenabyn
076-836 35 89

Läs pdf om Arenabyn:

Vägbeskrivning hit

Tjänstelokaler

Att leva och växa i

Från Jämtland Härjedalen kan tjänsteföretag drivas med hög kvalité och service. Med en gedigen historia av att producera tjänster på distans har Jämtland Härjedalen blivit en regionen att räkna med i konkurrens gentemot storstadsregionerna. Här finns personal med hög kompetens, lång erfarenhet och en region med service och värdskap.

Kontakt

FREDRIK BLOM
Manager Business Region MidSweden
063-14  66 34