Affärsmöjligheter

Affärsmöjligheterna är många i Jämtland Härjedalen – vare sig intresset för att starta ett IT-företag eller ett pensionat för besöksnäringen. Nedan har vi listat en del av de affärsmöjligheter som finns men det finns alltid fler om man lyfter och kollar under stenen.

Gräftåvallen

VILL DU VARA MED ATT UTVECKLA RIKTIGA FJÄLL?

GRÄFTÅVALLEN är en del av Destination Bydalsfjällen.

Området växer med varsamhet. Destinationens slogan är ”Svängrum” och det säger mycket. Här finns gott om plats, utrymme för vandrare, längdskidåkare, skoteråkare och alpina skidåkare. Och alla är välkomna. Det är framförallt barnfamiljer som köper stugor i området. Men det finns många äldre par som har kvar sina fjällstugor sedan generationer. Har man en gång kommit till Bydalsfjällen så tar man sig inte härifrån.

 

Kontakt

ANDERS ENGLUND Näringslivschef, Bergs kommun 070-234 87 37

LENA HÅKANSSON Näringslivsutvecklare, Bergs kommun 0687-164 03

Läs pdf om Gräftåvallen:

Vägbeskrivning hit
Krokomsporten

HANDELSLOKALER ATT LEVA OCH VÄXA I

I infarten till Krokom, endast 15 min från Östersund ligger Krokomsporten. Krokoms kommun med sina 14 800 personer ligger strategiskt placerat mellan Åre och Östersunds kommuner.

 

Kontakt

INGVAR GUNNARSSON Krokomsporten 070-395 30 20

ANNA-CARIN SVEDÉN Näringslivschef Krokoms kommun 0640-163 26

ÖRJAN WIKLUND Näringslivsrådgivare Krokoms kommun 0640-163 91

Vägbeskrivning hit
MidSweden365

Världens längsta skidtunnel i ett berg

INNE I BERGET i Gällö erbjuds 1,4 kilometer skidspår. Bara fantasin sätter gränserna för hur träningsturismen i Gällö ska utvecklas. Företag, kommun, region och privata aktörer skapar tillsammans en världsunik plats för rekreation, träning, möten och affärer. Ytterligare etableringar bidrar till att skapa Sveriges mest spännande plats för skidåkning och skidskytte – året runt!

Kontakt

HELEN BOSTRÖM Näringslivsutvecklare Bräcke kommun 0693 – 161 41

Läs pdf om världens längsta skidtunnel:

IT-verksamhet

Vill du driva IT-verksamhet i Åre-Östersund

I regionen så myllrar det av IT-företag, allt från små innovationer till större myndigheter. Flera företag ser värdet i att försätta avdelningar i regionen för att komplettera upp sina verksamheter i storstadsregionen. Då är det inte allt för ovanligt att personalen börja söka sig till vår region och man börjar växa. Det välkomnar vi och hjälper er.

Kontakt

INGRID MARS Näringslivsutvecklare Östersunds kommun 073-2751059  

Fordonstester

I Sveriges Centrum – Jämtland Härjedalen

Ute på Frösö Park ca 10 min från Östersund och ett par minuter från flygplatsen finns fordonstestverksamhet i världsklass. Utöver det finns även ett antal aktörer i Östersund och Åre som erbjuder kringtjänster till fordonstester med alltifrån EMC till validering.

Kontakt

FREDRIK FORTKORD Frösö Park Driving Experience 070-441 58 51

LARS-ÅKE WASSÖ Näringslivsutvecklare Östersunds kommun 070 – 284 26 11

Läs pdf om fordonstester:

Grönt Center i Ås

Norra Sveriges Gröna kunskapskluster

Norra Sveriges inland har råvaran och resurserna för att med samlad kraft skapa en grön hållbar tillväxt. Vi på Grönt Center i Ås faciliteter detta genom vårt utbildnings- och utvecklingscentrum för de gröna näringarna i Norrlands inland.

Kontakt

JULIA PEARSON Grönt Center i Ås 0640-161 96

OLE RÖNNING KRISTIANSSON Affärsutvecklare Krokoms kommun 0640-161 97

Vägbeskrivning hit
Arenabyn

Tar form – vilken byggsten vill du vara?

Vi är bra på arrangemang. Både sommar och vinter. Det finns många duktiga arrangörer i stan. Här ordnas Sitski, skidskytte, parahockey, curling med mera på hög nivå. Inte bara sport i arenabyn utan vi är kända för bland annat Guldgalan, Storsjöyran, Storsjöcupen, med flera. Idag finns en rullskidbana av yppersta världsklass och flera arenor av högsta klass. Här finns stora ytor trots att det är nära och tajt till det mesta. Arenabyn växer fram ur den här grogrunden. Här skapas nu fler arenor och fler möjligheter för kommersiella och ideella aktörer att växa och utvecklas.

Kontakt

FREDRIK LINDBERG Arenabyn 076-836 35 89

Läs pdf om Arenabyn:

Vägbeskrivning hit
Tjänstelokaler

Att leva och växa i

Från Jämtland Härjedalen kan tjänsteföretag drivas med hög kvalité och service. Med en gedigen historia av att producera tjänster på distans har Jämtland Härjedalen blivit en regionen att räkna med i konkurrens gentemot storstadsregionerna. Här finns kunnig personal med språkkunskaper på hög nivå, service, värdskap och datorfärdigheter. Personalen i regionen är dessutom kostnadseffektiv och lojal vilket skapar en attraktiv rekryteringsbas.

Kontakt

FREDRIK BLOM Manager Business Region MidSweden 070-636 02 34